Digital Detox Business

Digital Wellness για εργαζομένους

Το Digital Wellness Workshop έχει δημιουργηθεί για ανθρώπους που συνεργάζονται.

 Το workshop αποτελείται από ένα σύνολο δραστηριοτήτων που βοηθούν στην αξιολόγηση της χρήσης των ψηφιακών συσκευών και τη βελτίωση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των συμμετεχόντων.

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης με την τεχνολογία.

Πώς το Digital Wellness Workshop βοηθάει τις επιχειρήσεις

Δημιουργεί μια ισορροπημένη ψηφιακή ρουτίνα

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να διατηρούν την προσοχή και συγκέντρωσή τους ανάμεσα στα πολλά ερεθίσματα που δέχονται

 

Παρέχει στους εργαζόμενους τα κατάλληλα επιστημονικά εργαλεία για την εύρεση της ψηφιακής ευεξίας στην καθημερινότητα

 

 

Εκπαιδεύει τους εργαζόμενους στην ψηφιακή ισορροπία ώστε να θέτουν όρια χρήσης της τεχνολογίας χτίζοντας ή αλλάζοντας τις συνήθειές τους & αυξάνοντας την αποδοτικότητά τους

 

 

 

Γιατί είναι απαραίτητο;

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι περνούν μπροστά από οθόνες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα φαίνεται πως τις 30 από τις 58 φορές που ελέγχει κάποιος το κινητό του κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμβαίνει τις ώρες που εργάζεται. Αν συνυπολογιστούν και οι ώρες εργασίας μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή, ο χρόνος που περνάει κανείς χωρίς να είναι “σε σύνδεση” είναι ελάχιστος.

Η απομακρυσμένη εργασία (remote work) έχει αλλάξει τον τρόπο που ορίζεται το Digital Wellness στον εργασιακό χώρο. Το 76% των εργαζομένων δεν έχουν λάβει ποτέ εκπαίδευση για το πως να το κάνουν αποδοτικά, παρόλο που το 94% εξ αυτών θα έμεναν περισσότερο σε μια εταιρία που τους επενδύει στην εκπαίδευσή και ανάπτυξή τους.

Η ψηφιακή αποχή για λίγες ώρες ή ακόμα και ημέρες, ακόμα και τα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθάνε τους εργαζομένους να αξιολογήσουν πόσο χρόνο αφιερώνουν μέσα στην ημέρα στις οθόνες τους. Ακόμη, τους βοηθάει να έρθουν πιο κοντά με τους συναδέλφους τους, καθώς μοιράζονται την ίδια εμπειρία.

Οι εργαζόμενοι “φέρνουν” το Digital Wellness στην καθημερινότητά τους, χωρίς να αφαιρούν την τεχνολογία από τη ζωή τους, αλλά χρησιμοποιώντας την με συνειδητό τρόπο.

Παγκόσμιο Digital Wellness Movement

Παγκοσμίως, έχει δημιουργηθεί ένα Digital Wellness Movement από ανθρώπους που εφαρμόζουν τις πρακτικές της ψηφιακής ευημερίας στο σπίτι και στο χώρο εργασίας.  Πολλές εταιρίες περιλαμβάνουν στο ετήσιο πλάνο ευεξίας των εργαζομένων Digital Wellness πρακτικές, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Mindfulness, ενισχύοντας την αποδοτικότητα μακροπρόθεσμα (αλλά εισάγοντας και νέες έννοιες όπως π.χ. το Workfulness).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εταιρίες που συμμετέχουν σε αντίστοιχα προγράμματα, μπορείτε να βρείτε στην παρουσίαση που έχουμε ετοιμάσει και μπορείτε να λάβετε συμπληρώνοντας την φόρμα παρακάτω.

Οφέλη

Κάποια από τα οφέλη που προκύπτουν από την ισορροπημένη χρήση των ψηφιακών συσκευών στον εργασιακό χώρο είναι:

Καλύτερη συγκέντρωση
85
Βελτίωση της απόδοσης
92
Ενίσχυση της δημιουργικότητας
72
Βελτίωση της διάθεσης
81
Μείωση του εργασιακού άγχους
91
Βελτίωση των εργασιακών σχέσεων
91
Σύνδεση της ομάδας
93

Η εμπειρία περιλαμβάνει

Οι ασκήσεις και οι πρακτικές του workshop στηρίζονται σε 3 βασικούς άξονες:

- Ασκήσεις και τεχνικές Digital Wellness
- Εφαρμογή πρακτικών Mindfulness
- Δημιουργικές δραστηριότητες (making/crafting)

Οι παραπάνω κατηγορίες βοηθούν στην κατανόηση του προβλήματος σχετικά με την διαρκή συνδεσιμότητα στον ψηφιακό κόσμο, την ενίσχυση της προσοχής στην παρούσα στιγμή και την βελτίωση της συγκέντρωσης.

Ανάλογα την διάρκεια του σεμιναρίου εφαρμόζονται περισσότερες και διαφορετικές offline δραστηριότητες (π.χ. στον χώρο εργασίας ή/και στην φύση, δραστηριότητες, κλπ).

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες:

- Καταλαβαίνουν και αξιολογούν τη σχέση τους με τις ψηφιακές συσκευές και τη χρήση τους.

- Μαθαίνουν τεχνικές & επιστημονικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους για να έχουν ισορροπημένη χρήση των ψηφιακών μέσων γύρω τους.

- Ανακαλύπτουν τις τεχνικές του mindfulness. Οι τεχνικές του mindfulness βοηθούν στην κατανόηση της ανάγκης να βρίσκεται κάποιος συνδεδεμένος, στην ομαλή αλλαγή των συνηθειών αλλά και στην διατήρηση της προσοχής και της συγκέντρωσης στο χώρο εργασίας.

- Ανακαλύπτουν πώς μπορούν να συνδέσουν την αποσύνδεση με τη δημιουργία. Πραγματοποιώντας δημιουργικές δραστηριότητες, το μυαλό "αδειάζει" και αποδεδειγμένα ενισχύεται η συγκέντρωση σε μια δραστηριότητα.

Τα σεμινάρια προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και πραγματοποιούνται στους χώρους εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της εταιρίας για το χρονικό διάστημα που συμφωνείται.

Ζητήστε μας την αναλυτική παρουσίαση για το Digital Wellness Workshop για εργαζομένους.


Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες, την αναλυτική παρουσίαση του workshop και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: info@digitaldetox.gr, να μας βρείτε στο Linkedin ή να συμπληρώσετε τη φόρμα παρακάτω:

Είπαν για εμάς

Μου χάρισε την απαραίτητη “παύση” από τον ψηφιακό χώρο και χρόνο -που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι χρειαζόμουν-, καθώς και πολύ χρήσιμες συμβουλές και εύκολα εργαλεία για την καθημερινότητά μου, προκειμένου να μετριάσω τον χρόνο μου ανάμεσα στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο!
Σας ευχαριστώ πολύ!!! 🙂 🙂 🙂 Το συστήνω ανεπιφύλακτα! (Συμμετείχε στο μονοήμερο Retreat)
Εύη Κ.
Ήταν πολύ ωραία εμπειρία και με βοήθησε πολύ!
Μερικές φορές χρειάζεται κάποιος να σου δείξει τον τρόπο για να συνειδητοποιήσεις όλα αυτά που κάνεις στην καθημερινότητά σου και σου παίρνουν χρόνο από την πραγματική ζωή.
(Συμμετείχε στο μονοήμερο Retreat)
Γιάννης Κ.

Αυτό το σεμινάριο είναι μια πολύ καλή αρχή για να συνειδητοποιήσουμε και να εξετάσουμε τη σχέση μας με την τεχνολογία, την οθόνη, το κινητό. Εχει άμεσα αποτελέσματα, δίνει πρακτικές λύσεις, δεν κουνάει το δάχτυλο.
(Συμμετείχε στο μονοήμερο Retreat)

Μίνα Ν.