Digital Detox Retreat

Τι είναι το Digital Detox Retreat

Το Digital Detox Retreat είναι μια εμπειρία αποσύνδεσης από τον ψηφιακό κόσμο.

Πρόκειται για μια εμπειρία που διαρκεί 3 ημέρες, πραγματοποιείται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, σε διαφορετικές ημερομηνίες μέσα στον χρόνο και το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα την εποχή και το μέρος διεξαγωγής.

Ποιό είναι το θέμα του Retreat;

Το πρόγραμμα του Digital Detox Retreat περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες και βιωματικές ασκήσεις, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την σχέση σου με τον ψηφιακό κόσμο. Είναι ένας τρόπος να κάνεις ένα διάλειμμα από ό,τι σε αγχώνει καθημερινά και να κατανοήσεις καλύτερα τις συνθήκες που έχουμε δημιουργήσει ώστε να βρεις την ισορροπία!

Όσο βρισκόμαστε offline...

Καταλαβαίνουμε και αξιολογούμε τη σχέση μας με τις ψηφιακές συσκευές και τη χρήση τους.
Μαθαίνουμε τεχνικές & εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας για να συστηματική, ισορροπημένη χρήση, ώστε να διαχειριζόμαστε κατάλληλα όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά.
Ανακαλύπτουμε τις τεχνικές του mindfulness. Μας βοηθούν να καταλάβουμε για ποιό λόγο νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε διαρκώς συνδεδεμένοι ενώ μας ενισχύουν την δημιουργία λειτουργικών σχέσεων με την τεχνολογία.

 

Ανακαλύπτουμε πώς μπορούμε να εντάξουμε την δημιουργία (making) στη ζωή μας. Πραγματοποιούμε δημιουργικές δραστηριότητες που αποδεδειγμένα βοηθούν στην ενίσχυση της προσοχής μας.

 

 

Ερχόμαστε σε επαφή με το σώμα μας αναγνωρίζοντας την καταπόνηση που δέχεται από την καθημερινή, πολύωρη χρήση των συσκευών... κινούμαστε στη φύση!
Γνωριζόμαστε, χαλαρώνουμε, διασκεδάζουμε, επικοινωνούμε και περνάμε καλά!

 

 

 

Αποσυνδεόμαστε, κρατώντας μακριά τον "θόρυβο" της ψηφιακής μας ζωής, τουλάχιστον κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων. Η διαδικασία είναι απαραίτητη ώστε να μην αποσπάται η προσοχή μας και να δούμε πως είναι πραγματικά να είμαστε offline. Σε περίπτωση ανάγκης, έχουν προβλεφθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας καθώς και επικοινωνία με τους διοργανωτές σε περίπτωση ανάγκης (από συγγενικά, φιλικά πρόσωπα).

 

Πού, Πότε & Πώς;

Ημερομηνία

Θα ανακοινωθεί

Τοποθεσία

Θα ανακοινωθεί

Συμμετοχή

Έως 16 συμμετέχοντες

 

Διάρκεια

Παρασκευή απόγευμα- Κυριακή απόγευμα

 

 

Κόστος

Θα ανακοινωθεί

 

 

Περιλαμβάνονται:

 • Το βιωματικό εργαστήριο για τις 3 ημέρες (ζήτησέ μας το αναλυτικό πρόγραμμα!)

 • Διαμονή για τις 2 νύχτες

 • Πρωινό & Δείπνο από αγνά, παραδοσιακά υλικά, φτιαγμένα στον ξενώνα

 • Σνακ & Χυμοί

 • Υλικά για τις δημιουργικές δραστηριότητες

 • Εξοπλισμός για τις βιωματικές ασκήσεις

 • Digital Wellness gift bag

 • Ελεύθερος χρόνος & δυνατότητα για επιπλέον δραστηριότητες στην περιοχή (π.χ. μάθημα μαγειρικής)

Η εμπειρία περιλαμβάνει:

Έλα να ανακαλύψουμε μαζί πως μπορούμε να "ησυχάσουμε" τον θόρυβο γύρω μας, να μάθουμε νέες συνήθειες, να απολαύσουμε τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της φύσης ενώ εκπαιδευόμαστε με δημιουργικούς τρόπους!

Οι δραστηριότητες του Retreat:

 • Πλήρης αποσύνδεση από τον ψηφιακό κόσμο για κάποιες ώρες.

 • Γιατί και πόσο χρησιμοποιούμε τις ψηφιακές μας συσκευές; Μαθαίνουμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τον χρόνο που περνάμε online ώστε να βρούμε την ισορροπία στην ψηφιακή ζωή (Digital Balance).

 • Mindfulness: εισαγωγή σε τεχνικές που μας βοηθούν να αποκτούμε επίγνωση του εαυτού μας, να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας και να ερχόμαστε σε επαφή με αυτό που συμβαίνει στην παρούσα στιγμή. Εφαρμόζονται πρακτικές αναπνοής και παρατήρησης από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές μας.

 • Making, δημιουργούμε το δικό μας Digital Wellness αντικείμενο που θα πάρουμε μαζί μας φεύγοντας για να το χρησιμοποιούμε όποτε χρειαζόμαστε να αποσυνδεθούμε, όπου και αν βρισκόμαστε, ενώ "αδειάζουμε" το μυαλό μας από σκέψεις.

 • Γνωριμία και επικοινωνία με τους γύρω μας μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και παιχνίδια που μας βοηθούν να καταλάβουμε και να εκπαιδευτούμε στην ισορροπημένη χρήση.

 • Hiking, επιπλέον δραστηριότητες & ελεύθερος χρόνος στον χώρο που μας φιλοξενεί.

(*) όλες οι τεχνικές & οι ασκήσεις απευθύνονται σε αρχάριους και δεν χρειάζεται να έχει κάποιος προηγούμενη αντίστοιχη εμπειρία. Τα Retreats του Digital Detox Experience δεν αποτελούν ούτε υποκαθιστούν θεραπευτικές παρεμβάσεις για τον εθισμό από τον ψηφιακό κόσμο. Σε περίπτωση εθισμού, χρειάζεται να απευθυνθείτε στους αρμόδιους φορείς προς αναζήτηση βοήθειας.

Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;

Χρειάζεται να φέρεις: την καλή σου διάθεση, άνετα ρούχα & να έχεις όρεξη για να χαλαρώσεις και να περάσεις καλά! Πριν αποσυνδεθείς, ενημέρωσε τους αγαπημένους σου ότι θα βρίσκεσαι offline. Εμείς προτείνουμε να είσαι offline τουλάχιστον κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων ενώ μπορείς να είσαι offline καθ'όλη την διάρκεια του τριημέρου. Έχουμε φροντίσει να είσαι ασφαλής και να ενημερωθείς αν συμβεί κάτι που πρέπει να γνωρίζεις, για όσο θα βρίσκεσαι offline.Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά από συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις εδώ: FAQ.

Για να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου να συμμετέχεις στο επόμενο Digital Detox Retreat συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω ή στείλε μας email στο: info@digitaldetox.gr:

 

The form you have selected does not exist.

 

Αν μετά την συμπλήρωση της φόρμας δεν λάβεις το email με περισσότερες πληροφορίες, έλεγξε και την καρτέλα "Προσφορές" στα Εισερχόμενά σου!

Είπαν για εμάς

Μου χάρισε την απαραίτητη “παύση” από τον ψηφιακό χώρο και χρόνο -που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι χρειαζόμουν-, καθώς και πολύ χρήσιμες συμβουλές και εύκολα εργαλεία για την καθημερινότητά μου, προκειμένου να μετριάσω τον χρόνο μου ανάμεσα στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο!
Σας ευχαριστώ πολύ!!! 🙂 🙂 🙂 Το συστήνω ανεπιφύλακτα! (Συμμετείχε στο μονοήμερο Retreat)
Εύη Κ.
Ήταν πολύ ωραία εμπειρία και με βοήθησε πολύ!
Μερικές φορές χρειάζεται κάποιος να σου δείξει τον τρόπο για να συνειδητοποιήσεις όλα αυτά που κάνεις στην καθημερινότητά σου και σου παίρνουν χρόνο από την πραγματική ζωή.
(Συμμετείχε στο μονοήμερο Retreat)
Γιάννης Κ.

Αυτό το σεμινάριο είναι μια πολύ καλή αρχή για να συνειδητοποιήσουμε και να εξετάσουμε τη σχέση μας με την τεχνολογία, την οθόνη, το κινητό. Εχει άμεσα αποτελέσματα, δίνει πρακτικές λύσεις, δεν κουνάει το δάχτυλο.
(Συμμετείχε στο μονοήμερο Retreat)

Μίνα Ν.