Digital Detox Retreats

Τι είναι το Digital Detox Retreat

Το Digital Detox Retreat είναι μια ολιγοήμερη εμπειρία αποσύνδεσης από τον ψηφιακό κόσμο.

Πρόκειται για ένα 3ήμερο workshop που πραγματοποιείται σε κάποιον χώρο εκτός της πόλης, κατά την διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες είναι offline. Το πρόγραμμα του Digital Detox Retreat περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες και βιωματικές ασκήσεις, που έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν την σχέση μας με τα ψηφιακά μέσα. Είναι ένας τρόπος να κάνουμε ένα διάλειμμα από τον ψηφιακό κόσμο και από όλα όσα μας αγχώνουν, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τις συνήθειες που έχουμε δημιουργήσει και να βρούμε την ισορροπία στην καθημερινότητά μας.

Πραγματοποιούνται χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά Digital Detox Retreats και το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα την εποχή και το μέρος διεξαγωγής.

 

Όσο βρισκόμαστε offline...

Καταλαβαίνουμε και αξιολογούμε τη σχέση μας με τις ψηφιακές συσκευές και τη χρήση τους.

Μαθαίνουμε τεχνικές & εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας για να συστηματική, ισορροπημένη χρήση, ώστε να διαχειριζόμαστε κατάλληλα όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά.

Ανακαλύπτουμε τις τεχνικές του mindfulness. Μας βοηθούν να καταλάβουμε για ποιό λόγο νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε διαρκώς συνδεδεμένοι ενώ μας ενισχύουν την δημιουργία λειτουργικών σχέσεων με την τεχνολογία.

 

Ανακαλύπτουμε πώς μπορούμε να εντάξουμε την δημιουργία (making) στη ζωή μας. Πραγματοποιούμε δημιουργικές δραστηριότητες που αποδεδειγμένα βοηθούν στην ενίσχυση της προσοχής μας.

 

 

Ερχόμαστε σε επαφή με το σώμα μας αναγνωρίζοντας την καταπόνηση που δέχεται από την καθημερινή, πολύωρη χρήση των συσκευών... κινούμαστε στη φύση!

Γνωριζόμαστε, χαλαρώνουμε, διασκεδάζουμε, επικοινωνούμε και περνάμε καλά!

 

 

 

Αποσυνδεόμαστε, κρατώντας μακριά τον "θόρυβο" της ψηφιακής μας ζωής, τουλάχιστον κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων. Η διαδικασία είναι απαραίτητη ώστε να μην αποσπάται η προσοχή μας και να δούμε πως είναι πραγματικά να είμαστε offline. Σε περίπτωση ανάγκης, έχουν προβλεφθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας καθώς και επικοινωνία με τους διοργανωτές σε περίπτωση ανάγκης (από συγγενικά, φιλικά πρόσωπα).
 

Γιατί να συμμετέχω;

✓ Ελέγχεις διαρκώς τα emails/μηνύματα/ειδοποιήσεις στις συσκευές σου
✓ Δεν δίνεις αρκετό χρόνο στον εαυτό σου για να χαλαρώνει και να αποσυμπιέζεται
✓ Scroll-άρεις ασταμάτητα
✓ Έχεις την ανάγκη να ελέγξεις τα social media σου ενώ είσαι με παρέα
✓ Θέλεις να ελέγχεις το κινητό σου μόλις ξυπνάς ή λίγο πριν κοιμηθείς ή/και για να “νανουριστείς”
✓ Νιώθεις κάποιες φορές να κατακλύζεσαι από απίστευτα μεγάλο όγκο πληροφορίας και θα ήθελες να πάρεις ένα off/διάλλειμμα
✓ Επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία σου από τη χρήση της τεχνολογίας
✓ Διαταράσσονται οι διαπροσωπικές σου σχέσεις
Αν νιώθεις ότι είσαι συνέχεια online και χρειάζεσαι μερικές ημέρες απόλυτης ηρεμίας,
ενώ μαθαίνεις, διασκεδάζεις και γνωρίζεις νέους ανθρώπους,
τότε σε περιμένουμε!

Οφέλη

Κάποια από τα οφέλη της ισορροπημένης χρήσης των ψηφιακών συσκευών είναι:

Καλύτερη συγκέντρωση
85
Βελτίωση της απόδοσης
92
Χαλάρωση
72
Βελτίωση της διάθεσης
81
Καλύτερος ύπνος
91
Μείωση του άγχους
74
Βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων
91
Απόκτηση ελεύθερου χρόνου
93


Πού, Πότε & Πώς;

Ημερομηνία

1-3 Οκτωβρίου 2021

Τοποθεσία

Eleonas Hotel, Ροβιές Ευβοίας

Συμμετοχή

Έως 16 συμμετέχοντες

 

Διάρκεια

Παρασκευή απόγευμα- Κυριακή απόγευμα

 

 

Περιλαμβάνονται:
 • Το βιωματικό εργαστήριο για τις 3 ημέρες (ζήτησέ μας το αναλυτικό πρόγραμμα!)
 • Διαμονή για τις 2 νύχτες
 • Πρωινό & Δείπνο από αγνά, παραδοσιακά υλικά, φτιαγμένα στον ξενώνα
 • Σνακ & Χυμοί
 • Υλικά για τις δημιουργικές δραστηριότητες
 • Εξοπλισμός για τις βιωματικές ασκήσεις
 • Digital Wellness gift bag
 • Πρόσβαση στον Ελαιώνα για τον ελεύθερο χρόνο & δυνατότητα για επιπλέον δραστηριότητες στην περιοχή (π.χ. μάθημα μαγειρικής)

Ο ξενώνας

Για το επόμενο Digital Detox Retreat στις 1-3 Οκτωβρίου, επιλέξαμε τον ξενώνα Ελαιώνα (www.eleonashotel.com). Βρίσκεται σε μια καταπράσινη τοποθεσία, στις Ροβιές, στην Β. Εύβοια, μόνο 2.5 ώρες από την Αθήνα. Οι ιδιοκτήτες του δημιούργησαν τον χώρο με μεράκι, αγάπη και με σεβασμό στο φυσικό τοπίο με στόχο να βοηθήσουν τους επισκέπτες να αποσυμπιεστούν από την ένταση της καθημερινότητας και να χαλαρώσουν μέσα στους ήχους της φύσης.
Παράγουν αγνά, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα (ζυμωτό ψωμί, μαρμελάδες, λαχανικά κ.α.) που γεμίζουν με αρώματα και γεύσεις τους επισκέπτες. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούν οικολογικά καθαριστικά και στρώματα (coco-mat) και φροντίζουν για την σωστή χρήση της ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων.

Η εμπειρία περιλαμβάνει:

Έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με πρακτικές και δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να βρεις την ισορροπία στην ψηφιακή ζωή!

Θα ξεφύγουμε από την πόλη μετά από ένα δύσκολο χρόνο για όλους μας, θα αφήσουμε για λίγο στην άκρη σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και θορύβους για να απολαύσουμε την ηρεμία και την αληθινή επικοινωνία ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε πως να την διατηρούμε στην καθημερινότητά μας.
Έλα να ανακαλύψουμε μαζί πως μπορούμε να "ησυχάσουμε" τον θόρυβο γύρω μας, να μάθουμε νέες συνήθειες, να απολαύσουμε τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της φύσης ενώ εκπαιδευόμαστε με δημιουργικούς τρόπους!

Σε αυτό το Digital Detox Retreat θα καταλάβουμε γιατί και πόσο χρησιμοποιούμε τόσο πολύ την τεχνολογία, θα μάθουμε πως να διατηρούμε την ισορροπία στην καθημερινότητα, ενω χαλαρώνουμε & δημιουργούμε. Όλα αυτά θα γίνουν με φόντο το καταπράσινο τοπίο από το δάσος και τον ελαιώνα σε συνδυασμό με την μυρωδιά της θάλασσας! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό πρακτικών & ελεύθερου χρόνου.


Οι δραστηριότητες του Retreat:

 

 • Πλήρης αποσύνδεση από τον ψηφιακό κόσμο για κάποιες ώρες.
 • Γιατί και πόσο χρησιμοποιούμε τις ψηφιακές μας συσκευές; Μαθαίνουμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τον χρόνο που περνάμε online ώστε να βρούμε την ισορροπία στην ψηφιακή ζωή (Digital Balance).
 • Mindfulness: εισαγωγή σε τεχνικές που μας βοηθούν να αποκτούμε επίγνωση του εαυτού μας, να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας και να ερχόμαστε σε επαφή με αυτό που συμβαίνει στην παρούσα στιγμή. Εφαρμόζονται πρακτικές αναπνοής και παρατήρησης από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές μας.
 • Making, δημιουργούμε το δικό μας Digital Wellness αντικείμενο που θα πάρουμε μαζί μας φεύγοντας για να το χρησιμοποιούμε όποτε χρειαζόμαστε να αποσυνδεθούμε, όπου και αν βρισκόμαστε, ενώ "αδειάζουμε" το μυαλό μας από σκέψεις.
 • Γνωριμία και επικοινωνία με τους γύρω μας μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και παιχνίδια που μας βοηθούν να καταλάβουμε και να εκπαιδευτούμε στην ισορροπημένη χρήση.
 • Περπάτημα στον Ελαιώνα και δραστηριότητες στον χώρο που μας φιλοξενεί.
(*) όλες οι τεχνικές & οι ασκήσεις απευθύνονται σε αρχάριους και δεν χρειάζεται να έχει κάποιος προηγούμενη αντίστοιχη εμπειρία. Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εφαρμόζουν τις τεχνικές που έμαθαν όποτε το επιθυμούν. Τα Workshop/Retreats του Digital Detox Experience δεν αποτελούν ούτε υποκαθιστούν θεραπευτικές παρεμβάσεις για τον εθισμό από τον ψηφιακό κόσμο. Σε περίπτωση εθισμού, χρειάζεται να απευθυνθείτε στους αρμόδιους φορείς προς αναζήτηση βοήθειας.

 

Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;

Χρειάζεται να φέρεις: την καλή σου διάθεση, άνετα ρούχα & να έχεις όρεξη για να χαλαρώσεις και να περάσεις καλά! Πριν αποσυνδεθείς, ενημέρωσε τους αγαπημένους σου ότι θα βρίσκεσαι offline. Εμείς προτείνουμε να είσαι offline τουλάχιστον κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων ενώ μπορείς να είσαι offline καθ'όλη την διάρκεια του τριημέρου. Έχουμε φροντίσει να είσαι ασφαλής και να ενημερωθείς αν συμβεί κάτι που πρέπει να γνωρίζεις, για όσο θα βρίσκεσαι offline.

Όλες οι εμπειρίες (Workshops/Retreats) έχουν σχεδιαστεί υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία της επιστημονικής ομάδας μας. Όσο περίεργα και αν νιώσεις κατά τη διάρκεια της εμπειρίας χωρίς την επαφή με τον ψηφιακό κόσμο, θα είμαστε εκεί να σε βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσεις! Oποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς μπορείς να έχεις πρόσβαση στο κινητό σου.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά από συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις εδώ: FAQ.

Για να ενημερωθείς για το αναλυτικό πρόγραμμα, το κόστος αλλά και για να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου να συμμετέχεις στο επόμενο Digital Detox Retreat συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω ή στείλε μας email στο: info@digitaldetox.gr.

Μάθε περισσότερα δηλώνοντας το ενδιαφέρον σου παρακάτω:

 

 

Αν μετά την συμπλήρωση της φόρμας δεν λάβεις το email με το αναλυτικό πρόγραμμα, έλεγξε και την καρτέλα "Προσφορές" στα Εισερχόμενά σου!

Είπαν για εμάς

Μου χάρισε την απαραίτητη “παύση” από τον ψηφιακό χώρο και χρόνο -που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι χρειαζόμουν-, καθώς και πολύ χρήσιμες συμβουλές και εύκολα εργαλεία για την καθημερινότητά μου, προκειμένου να μετριάσω τον χρόνο μου ανάμεσα στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο!
Σας ευχαριστώ πολύ!!! 🙂 🙂 🙂 Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Εύη Κ.
Ήταν πολύ ωραία εμπειρία και με βοήθησε πολύ!
Μερικές φορές χρειάζεται κάποιος να σου δείξει τον τρόπο για να συνειδητοποιήσεις όλα αυτά που κάνεις στην καθημερινότητά σου και σου παίρνουν χρόνο από την πραγματική ζωή.
Γιάννης Κ.

Αυτό το σεμινάριο είναι μια πολύ καλή αρχή για να συνειδητοποιήσουμε και να εξετάσουμε τη σχέση μας με την τεχνολογία, την οθόνη, το κινητό. Εχει άμεσα αποτελέσματα, δίνει πρακτικές λύσεις, δεν κουνάει το δάχτυλο.

Μίνα Ν.