Digital Detox 1-day Retreat

Η εμπειρία

Το Digital Detox 1-day Retreat είναι μια μοναδική εμπειρία αποσύνδεσης μιας ημέρας από τον ψηφιακό κόσμο.

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο κατά τη διάρκεια του οποίου, οι συμμετέχοντες είναι offline και λαμβάνουν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες.

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι να κάνουμε ένα διάλειμμα από τον ψηφιακό κόσμο για μερικές ώρες μιας ημέρας μας, να καταλάβουμε τις συνήθειες που έχουμε δημιουργήσει και να βρούμε την ισορροπία!

Όσο βρισκόμαστε offline...

Καταλαβαίνουμε και αξιολογούμε τη σχέση μας με τις ψηφιακές συσκευές και τη χρήση τους.

Μαθαίνουμε τεχνικές & εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας για να συστηματική, ισορροπημένη χρήση, ώστε να διαχειριζόμαστε κατάλληλα όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά.

Ανακαλύπτουμε τις τεχνικές του mindfulness. Μας βοηθούν να καταλάβουμε για ποιό λόγο νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε διαρκώς συνδεδεμένοι ενώ μας ενισχύουν την δημιουργία λειτουργικών σχέσεων με την τεχνολογία.

 

Ανακαλύπτουμε πώς μπορούμε να εντάξουμε την δημιουργία (making) στη ζωή μας. Πραγματοποιούμε δημιουργικές δραστηριότητες που αποδεδειγμένα βοηθούν στην ενίσχυση της προσοχής μας.

 

 

Γνωριζόμαστε, χαλαρώνουμε, διασκεδάζουμε, επικοινωνούμε και περνάμε καλά!

 

 

 

Πού, Πότε & Πώς;

Ημερομηνία

Θα ανακοινωθεί σύντομα

Τοποθεσία

Mediterra Retreat

Συμμετοχή

Έως 20 συμμετέχοντες

 

Διάρκεια

10.00-18.00

 

 

Κόστος

120€

 

 

Περιλαμβάνονται:
  • Το ολοήμερο βιωματικό εργαστήριο με τις δραστηριότητες από τις 10.00 έως τις 18.00
  • Ελαφρύ μεσημεριανό wellness γεύμα, ροφήματα & σνακ
  • Υλικά για τις δημιουργικές δραστηριότητες
  • Αναμνηστικό Goodie Bag
  • Εξοπλισμός για τις βιωματικές ασκήσεις
Παρατηρήσεις λόγω Covid-19: Θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού. Η συμμετοχή γίνεται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης. Το φαγητό θα σερβιριστεί σε ατομικό box (και με vegan επιλογή) για τον κάθε συμμετέχοντα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Όλες οι εμπειρίες (Workshops/Retreats) έχουν σχεδιαστεί υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία της επιστημονικής ομάδας μας. Όσο περίεργα και αν νιώσεις κατά τη διάρκεια της εμπειρίας χωρίς την επαφή με τον ψηφιακό κόσμο, θα είμαστε εκεί να σε βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσεις! Oποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς μπορείς να έχεις πρόσβαση στο κινητό σου ενώ τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα έχουν άμεση επαφή μαζί μας σε περίπτωση ανάγκης, όσο εσύ απολαμβάνεις την αποσύνδεση!

 Η εμπειρία

Θα αφήσουμε για λίγο στην άκρη σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και θορύβους για να απολαύσουμε την ηρεμία και την αληθινή επικοινωνία ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε πως να την διατηρούμε στην καθημερινότητά μας.
Έλα να ανακαλύψουμε μαζί πως μπορούμε να "ησυχάσουμε" τον θόρυβο γύρω μας, να μάθουμε νέες συνήθειες, να απολαύσουμε τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της φύσης ενώ εκπαιδευόμαστε με δημιουργικούς τρόπους!

 

Οι δραστηριότητες του 1-day Retreat:

 

  • Πλήρης αποσύνδεση από τον ψηφιακό κόσμο για τις ώρες που διαρκεί το Retreat.
  • Γιατί και πόσο χρησιμοποιούμε τις ψηφιακές μας συσκευές; Μαθαίνουμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τον χρόνο που περνάμε online ώστε να βρούμε την ισορροπία στην ψηφιακή ζωή (Digital Balance).
  • Mindfulness: εισαγωγή σε τεχνικές που μας βοηθούν να αποκτούμε επίγνωση του εαυτού μας, να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας και να ερχόμαστε σε επαφή με αυτό που συμβαίνει στην παρούσα στιγμή. Εφαρμόζονται πρακτικές αναπνοής και παρατήρησης.
  • Making, δημιουργούμε το δικό μας Digital Wellness αντικείμενο που θα πάρουμε μαζί μας φεύγοντας για να το χρησιμοποιούμε όποτε χρειαζόμαστε να αποσυνδεθούμε, όπου και αν βρισκόμαστε, ενώ "αδειάζουμε" το μυαλό μας από σκέψεις.
  • Γνωριμία και επικοινωνία με τους γύρω μας μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και παιχνίδια που μας βοηθούν να καταλάβουμε και να εκπαιδευτούμε στην ισορροπημένη χρήση.
(*) όλες οι τεχνικές & οι ασκήσεις απευθύνονται σε αρχάριους και δεν χρειάζεται να έχει κάποιος προηγούμενη αντίστοιχη εμπειρία. Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εφαρμόζουν τις τεχνικές που έμαθαν όποτε το επιθυμούν. Τα Retreats του Digital Detox Experience δεν αποτελούν ούτε υποκαθιστούν θεραπευτικές παρεμβάσεις για τον εθισμό από τον ψηφιακό κόσμο. Σε περίπτωση εθισμού, χρειάζεται να απευθυνθείτε στους αρμόδιους φορείς προς αναζήτηση βοήθειας.

Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;

Χρειάζεται να φέρεις: την καλή σου διάθεση, άνετα ρούχα & να έχεις όρεξη για να χαλαρώσεις και να περάσεις καλά! Πριν αποσυνδεθείς, ενημέρωσε τους αγαπημένους σου ότι θα βρίσκεσαι offline. Έχουμε φροντίσει να είσαι ασφαλής και να ενημερωθείς αν συμβεί κάτι που πρέπει να γνωρίζεις, για όσο θα βρίσκεσαι offline.
Όλες οι εμπειρίες (Retreats) έχουν σχεδιαστεί υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία της επιστημονικής ομάδας μας. Όσο περίεργα και αν νιώσεις κατά τη διάρκεια της εμπειρίας χωρίς την επαφή με τον ψηφιακό κόσμο, θα είμαστε εκεί να σε βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσεις! Oποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς μπορείς να έχεις πρόσβαση στο κινητό σου.

 Έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά από συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις εδώ: FAQ.

Για να ενημερωθείς για το επόμενο Experience, συμπλήρωσε το email σου παρακάτω.

 

Είπαν για εμάς

Μου χάρισε την απαραίτητη “παύση” από τον ψηφιακό χώρο και χρόνο -που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι χρειαζόμουν-, καθώς και πολύ χρήσιμες συμβουλές και εύκολα εργαλεία για την καθημερινότητά μου, προκειμένου να μετριάσω τον χρόνο μου ανάμεσα στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο!
Σας ευχαριστώ πολύ!!! 🙂 🙂 🙂 Το συστήνω ανεπιφύλακτα! (Συμμετείχε στο μονοήμερο Retreat)
Εύη Κ.
Ήταν πολύ ωραία εμπειρία και με βοήθησε πολύ!
Μερικές φορές χρειάζεται κάποιος να σου δείξει τον τρόπο για να συνειδητοποιήσεις όλα αυτά που κάνεις στην καθημερινότητά σου και σου παίρνουν χρόνο από την πραγματική ζωή.
(Συμμετείχε στο μονοήμερο Retreat)
Γιάννης Κ.

Αυτό το σεμινάριο είναι μια πολύ καλή αρχή για να συνειδητοποιήσουμε και να εξετάσουμε τη σχέση μας με την τεχνολογία, την οθόνη, το κινητό. Εχει άμεσα αποτελέσματα, δίνει πρακτικές λύσεις, δεν κουνάει το δάχτυλο.
(Συμμετείχε στο μονοήμερο Retreat)

Μίνα Ν.