ΕΜΕΙΣ

Το όραμά μας

Η εποχή απαιτεί να είμαστε διαρκώς συνδεδεμένοι για να διευκολύνουμε τη ζωή μας, χάνοντας πολλές φορές τις ευκαιρίες για φυσική επαφή με τους γύρω μας.

Το Digital Detox Experience είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των ανθρώπων ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους. Το όραμα μας είναι να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την τεχνολογία στο βαθμό που είναι απαραίτητη για την καθημερινότητά τους, χωρίς να απαξιώνεται η χρήση της. Ο στόχος μας είναι να χρησιμοποιούμε τις ψηφιακές μας συσκευές συνειδητά, βρίσκοντας την ισορροπία στην καθημερινότητα, χωρίς να την “δαιμονοποιήσουμε”.

Η ομάδα μας αποτελείται από καταρτισμένους επαγγελματίες που προέρχονται από διαφορετικά γνωστικά πεδία, αγαπούν την τεχνολογία αλλά ταυτόχρονα εκτιμούν τα οφέλη της ισορροπημένης χρήσης της. Το κάθε μέλος της ομάδας μας έχει εκπαιδευτεί επιστημονικά στην κάθε ενότητα που εισηγείται κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, με σκοπό τη δημιουργία ενός άρτιου συνδυασμού βιωματικών δραστηριοτήτων.

Θα χαρούμε να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία, να γνωριστούμε, να εκπαιδευτούμε και να περάσουμε όμορφα!

Η ομάδα μας

Βανέσα Ματσούκα

Η ιδέα του Digital Detox Experience ήρθε για πρώτη φορά στο μυαλό μου το 2017. Τότε, άρχισα να παρατηρώ τους ανθρώπους στην καθημερινότητα και πόσο συνδεδεμένοι ήταν διαρκώς σε ό,τι και αν έκαναν, όπου και αν ήταν. Η ίδια ήμουν online διαρκώς, ανεξέλεγκτα, χωρίς να συνειδητοποιώ τους πραγματικούς λόγους που το χρειαζόμουν. Αυτό συνέβη (και συμβαίνει στους περισσότερους) γιατί πολλά μέρη της ζωής μας (η δουλειά μας, η επικοινωνία κ.α.) συνδέονται με τις οθόνες. Οι σπουδές και η εργασιακή μου εμπειρία περιστρέφονται γύρω από το Business, το Marketing και το Event Management, κλάδοι που η διαρκής συνδεσιμότητα είναι μέρος της καθημερινότητας. Ξεκίνησα να αναζητώ τρόπους για να βελτιώσω την ποιότητας της ζωής μου, τις σχέσεις με τους γύρω μου αλλά και να βοηθήσω όσους βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και ίσως δεν το καταλαβαίνουν καν.

Ψάχνοντας τρόπους για να "τραβήξω" το βλέμμα των ανθρώπων από τις οθόνες, ανακάλυψα και έγινα μέλος μιας παγκόσμιας κοινότητας ανθρώπων, που στηρίζουν την ισορροπημένη χρήση της τεχνολογίας. Τα τελευταία 3 χρόνια, γνώρισα, εκπαιδεύτηκα και έλαβα εμπειρία σε εργαλεία και μεθόδους για την εύρεση της ψηφιακής ισορροπίας, μαθαίνοντας τους τρόπους και τις τεχνικές που μπορεί να εφαρμόσει κάποιος για να έχει μια υγιή σχέση με την τεχνολογία. Η έρευνα και η εκπαίδευση μου στον κλάδο δεν σταματά, καθώς δεν σταματά και η τεχνολογία να προχωράει. Το επόμενο βήμα ήταν να μοιραστώ αυτή την ιδέα με αξιόλογους συνεργάτες ώστε να γίνει πραγματικότητα. Οι βασικοί συνεργάτες του project είναι οι ίδιοι καταρτισμένοι εκπαιδευτές, ειδικοί στον τομέα τους με πολυετή εμπειρία και εκπαιδεύονται και οι ίδιοι σε νέα εργαλεία σχετικά με το Digital Balance.

Δημιουργήσαμε ένα project που περιλαμβάνει δομημένα offline σεμινάρια  μικρής (workshops) ή μεγαλύτερης διάρκειας (retreats), για ιδιώτες και για επιχειρήσεις. Ενώ μέσα από το site μας, μπορεί να βρει κανείς συγκεντρωμένο υλικό (πληροφορίες/άρθρα/videos/podcasts) για το πως να ξεκινήσει τη βελτίωση της σχέσης του με τον ψηφιακό κόσμο. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες που θα εναρμονίζουν την ψηφιακή με την πραγματική μας ζωή, απολαμβάνοντας τα οφέλη που έχουν να προσφέρουν σε εμάς και τους γύρω μας. Το Digital Detox δεν σημαίνει ότι αποθηκεύουμε τις συσκευές μας στο συρτάρι, αλλά βρίσκουμε την ισορροπία στη χρήση τους! Περισσότερα για μένα θα βρείτε εδώ.

 

Έφη Ματσούκα

Η Έφη Ματσούκα είναι ψυχολόγος MSc, ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδευμένη σε προγράμματα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας στην Ιατρική σχολή του Πανεπ/μιου Αθηνών. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία 11 χρόνια, είναι επιστημονικός συνεργάτης σε πανεπιστημιακή κλινική, όπου αναλαμβάνει την εποπτεία νέων θεραπευτών και συμμετέχει στη θεωρητική τους εκπαίδευση. Ενεργό μέλος του κλάδου της, με εκπαιδευτική δραστηριότητα, ερευνητικές εργασίες, παρουσιάσεις και συμμετοχή σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι θερμός υποστηρικτής της δια βίου εκπαίδευσης, γι’ αυτό και συνεχίζει να εκπαιδεύεται όποτε της δίνεται η ευκαιρία, παρακολουθώντας έτσι τις εξελίξεις στο αντικείμενό της. Τα τελευταία 6 χρόνια την προσοχή και την αγάπη της έχει κερδίσει το Mindfulness και οι εφαρμογές του. Έχει εντρυφήσει σε αυτό με εκπαιδεύσεις, retreats, ερευνητικές εργασίες και την μετάφραση, προσφάτως, του εγχειριδίου «Mindfulness for OCD» («Η ενσυνειδητότητα στην αντιμετώπιση της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής») .

Έχει αναλάβει το επιστημονικό κομμάτι της Digital Detox εμπειρίας, εκπαιδεύοντας μας στην χρήση τεχνικών του mindfulness, για να εξασκήσουμε την προσοχή, την επίγνωση και την εστίασή μας στην παρούσα στιγμή. Είμαστε πολύ τυχεροί που την έχουμε κοντά μας, καθώς μας ενισχύει με ό,τι νεότερο κυκλοφορεί σε σχέση με το mindfulness,  τη σχέση του με την ψηφιακή ισορροπία και τους τρόπους εφαρμογής. Η ίδια γεμίζει την ομάδα με την θετικότητα και την αισιοδοξία της!

Θα βρείτε περισσότερα για εκείνη εδώ.

 

Ελίνα Αντωνοπούλου

Η Ελίνα Αντωνοπούλου είναι η maker της ομάδας. Η Ελίνα αφού ξεκίνησε ως φιλόλογος, εργάστηκε σε διαφημιστικές πολλά χρόνια, μήνες & ώρες, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη χειροτεχνία για να βρει την ηρεμία της. Και βρήκε τρόπο να συνδυάσει και τα δύο, δουλειά και χειροτεχνίες μαζί. Μέσα στα τελευταία 12 χρόνια έφτιαξε ένα πολύ επιτυχημένο site με ιδέες για χειροτεχνίες, οργάνωσε μια έκθεση με υλικά χειροτεχνίας και ένα συνέδριο με θέμα την επιχειρηματικότητα στο crafting. Και όταν όλα αυτά έκαναν τον κύκλο τους προχώρησε σε κάτι καινούργιο. Έτσι, τώρα θα τη βρεις σε μια πρωτοπόρα καινούρια ιδέα, που συνδυάζει την εκπαίδευση με το crafting: την δημιουργία online σεμιναρίων χειροτεχνίας. Το site της είναι το learn2craft.gr και εκεί θα μάθεις να φτιάχνεις ό,τι θέλεις μέσα από high quality videos βήμα- βήμα από την ίδια και από τους συνεργάτες της.

Στην ομάδα του Digital Detox Experience έχει αναλάβει το δημιουργικό & οργανωτικό κομμάτι, δείχνοντας μας πως η ενασχόλησή μας με το making και τη δημιουργία μπορούν να μας βοηθήσουν στην εύρεση της ψηφιακής ισορροπίας. Ταυτόχρονα,  ενισχύει την ομάδα με την οργανωτική σκέψη και την εμπειρία της μέσα από συμβουλές, «κουτάκια» & ιδέες! Περισσότερα για εκείνη θα βρείτε εδώ.