Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Το όραμά μας

Η εποχή απαιτεί να είμαστε διαρκώς συνδεδεμένοι για να διευκολύνουμε τη ζωή μας, χάνοντας πολλές φορές τις ευκαιρίες για φυσική επαφή με τους γύρω μας.

Το Digital Detox Experience είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των ανθρώπων ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους. Το όραμα μας είναι να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την τεχνολογία στο βαθμό που είναι απαραίτητη για την καθημερινότητά τους, χωρίς να απαξιώνεται η χρήση της. Ο στόχος μας είναι να χρησιμοποιούμε τις ψηφιακές μας συσκευές συνειδητά, βρίσκοντας την ισορροπία στην καθημερινότητα, χωρίς να την “δαιμονοποιήσουμε”.

Έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από εμπειρίες μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας με σκοπό να γνωριστούμε, να περάσουμε μερικές ώρες ή μέρες offline μαζί απολαμβάνοντας τις στιγμές, να μάθουμε και να περάσουμε όμορφα!

Η ομάδα μας οργανώνει και επιμελείται όλα τα Digital Detox Experiences.
Σε κάθε Digital Detox Experience συνεργαζόμαστε με διαφορετικούς συνεργάτες, ανάλογα την θεματολογία κάθε εμπειρίας.

Η ομάδα μας

Βανέσα Ματσούκα

Είναι το πρόσωπο πίσω από την ιδέα, την οργάνωση και την υλοποίηση του Digital Detox Experience.

Εργάζεται στο χώρο του Marketing & του Event Management, κλάδοι που η διαρκής συνδεσιμότητα είναι μέρος της καθημερινότητας. Ξέρει καλά πώς είναι να είσαι διαρκώς online και σε εγρήγορση και για αυτό και διάλεξε να δημιουργήσει αυτό το project. Θα την βρεις πίσω από το σχεδιασμό, την οργάνωση των εμπειριών και του υλικού στο digitaldetox.gr. Ο στόχος της είναι να μας ενημερώνει για θέματα σχετικά με το Digital Wellness αλλά και να δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες. Θα την γνωρίσεις κατά την διάρκεια των Digital Detox Experiences όπου θα σου γνωρίσει τον κόσμο του Digital Wellness, ενώ κατά την διάρκεια των Digital Detox Retreats θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πόσο και γιατί χρησιμοποιείς την τεχνολογία ώστε να βρεις την ισορροπία στην καθημερινότητα! Περισσότερα για εκείνη θα βρεις εδώ.

Έφη Ματσούκα

Η Έφη Ματσούκα είναι ψυχολόγος MSc, ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδευμένη σε προγράμματα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας στην Ιατρική σχολή του Πανεπ/μιου Αθηνών. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία 11 χρόνια, είναι επιστημονικός συνεργάτης σε πανεπιστημιακή κλινική, όπου αναλαμβάνει την εποπτεία νέων θεραπευτών και συμμετέχει στη θεωρητική τους εκπαίδευση. Ενεργό μέλος του κλάδου της, με εκπαιδευτική δραστηριότητα, ερευνητικές εργασίες, παρουσιάσεις και συμμετοχή σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι θερμός υποστηρικτής της δια βίου εκπαίδευσης, γι’ αυτό και συνεχίζει να εκπαιδεύεται όποτε της δίνεται η ευκαιρία, παρακολουθώντας έτσι τις εξελίξεις στο αντικείμενό της. Τα τελευταία 7 χρόνια την προσοχή και την αγάπη της έχει κερδίσει το Mindfulness και οι εφαρμογές του. Έχει εντρυφήσει σε αυτό με εκπαιδεύσεις, retreats, ερευνητικές εργασίες και την μετάφραση, προσφάτως, του εγχειριδίου «Mindfulness for OCD» («Η ενσυνειδητότητα στην αντιμετώπιση της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής») .

Έχει αναλάβει το σχεδιασμό και το επιστημονικό κομμάτι του Digital Detox Experience. Θα την γνωρίσεις στα Digital Detox Retreats μιας ή περισσότερων ημερών, όπου μας εκπαιδεύει στην χρήση τεχνικών του mindfulness, για να εξασκήσουμε την προσοχή, την επίγνωση και την εστίασή μας στην παρούσα στιγμή. Θα βρεις περισσότερα για εκείνη εδώ.

 

Ελίνα Αντωνοπούλου

Η Ελίνα Αντωνοπούλου είναι η maker της ομάδας. Η Ελίνα αφού ξεκίνησε ως φιλόλογος, εργάστηκε σε διαφημιστικές πολλά χρόνια, μήνες & ώρες, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη χειροτεχνία για να βρει την ηρεμία της. Και βρήκε τρόπο να συνδυάσει και τα δύο, δουλειά και χειροτεχνίες μαζί. Μέσα στα τελευταία 12 χρόνια έφτιαξε ένα πολύ επιτυχημένο site με ιδέες για χειροτεχνίες, οργάνωσε μια έκθεση με υλικά χειροτεχνίας και ένα συνέδριο με θέμα την επιχειρηματικότητα στο crafting. Και όταν όλα αυτά έκαναν τον κύκλο τους προχώρησε σε κάτι καινούργιο. Έτσι, τώρα θα τη βρεις σε μια πρωτοπόρα καινούρια ιδέα, που συνδυάζει την εκπαίδευση με το crafting: την δημιουργία online σεμιναρίων χειροτεχνίας. Το site της είναι το learn2craft.gr και εκεί θα μάθεις να φτιάχνεις ό,τι θέλεις μέσα από high quality videos βήμα- βήμα από την ίδια και από τους συνεργάτες της.

Στην ομάδα του Digital Detox Experience έχει αναλάβει το δημιουργικό & οργανωτικό κομμάτι των εμπειριών. Θα την γνωρίσεις στα Digital Detox Experiences και στα Digital Detox Retreats δείχνοντας μας πως η ενασχόλησή μας με τη δημιουργία μπορεί να μας βοηθήσει στην εύρεση της ψηφιακής ισορροπίας.  Περισσότερα για εκείνη θα βρεις εδώ.