6 διάσημοι υποστηρικτές της φιλοσοφίας του Digital Wellness

Στα άρθρα μας αναφέρουμε συχνά τα οφέλη που λαμβάνει κανείς από την εφαρμογή των Digital Wellness πρακτικών αλλά και πως μπορεί να ξεκινήσει. Η ισορροπημένη χρήση των ψηφιακών μέσων μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, από την εφαρμογή απλών συμβουλών μέχρι την συμμετοχή σε ολοκληρωμένα workshops και retreats.

Παγκοσμίως, πολλές διάσημες προσωπικότητες έχουν επιλέξει να εφαρμόζουν τα δικά τους «Digital Detox διαλείμματα», για να ηρεμήσουν και να ανακτήσουν δυνάμεις για να συνεχίσουν την προβολή τους online.

Μερικοί από τους «διάσημους» υποστηρικτές του Digital Wellness είναι:

  • Elon Musk

 

Ο Elon Musk, ιδιοκτήτης μεγάλων εταιριών (SPACEX, TESLA) και πατέρας 5 παιδιών έχει παραδεχτεί στο παρελθόν, ότι δεν αντέχει να μην ελέγχει διαρκώς τα email του.

Είναι απαραίτητο για την δουλειά του να βρίσκεται διαρκώς online, να απαντά σε κλήσεις και να μην αγνοεί κανέναν. Παρόλαυτα, έχει αποφασίσει κάθε Σαββατοκύριακο να αποσυνδέεται πλήρως και να περνάει χρόνο με τον εαυτό του και την οικογένειά του. Αποφάσισε να επιλέξει αυτό τον δρόμο καθώς κατέληξε να μην κοιμάται σχεδόν καθόλου καθημερινά, για να πετύχει τον σκοπό του να βρίσκεται διαρκώς online.

 

 

  • Arianna Huffington

 

Η Arianna Huffington αποφάσισε να γίνει θερμή υποστηρίκτρια των Digital Detox πρακτικών μετά από την κατάρρευση που είχε στο γραφείο της το 2007. Έκτοτε, μιλάει ανοιχτά για το burnout από την διαρκή συνδεσιμότητα. Εφαρμόζει τα “walking meetings” με τους συνεργάτες του σε κοντινά πάρκα κοντά στο γραφείο της ενώ τα απογεύματα αποσυνδέεται πλήρως από τα εργασιακά της emails και ενθαρρύνει και τους υπαλλήλους της να κάνουν το ίδιο!

 

 

  • Steve Jobs

 

Ο Steve Jobs δεν επέτρεπε στα παιδιά του να χρησιμοποιούν I-pads στο σπίτι! Ο άνθρωπος που «έχτισε» την βιομηχανία της τεχνολογίας ήταν ένας low-tech γονιός. Σε πολλές συνεντεύξεις του τόνιζε ότι τα παιδιά είναι απαραίτητο να έχουν περιορισμένη πρόσβαση στις ψηφιακές συσκευές ώστε να κρατούν την πνευματική τους διαύγεια.

 

 

 

  • Selena Gomez

 

Η τραγουδίστρια Selena Gomez έχει υποστηρίξει ανοικτά πώς τα social media δεν βοηθούν τους ανθρώπους στην ηλικία της να νιώσουν άνετα με τον εαυτό τους, να επικοινωνήσουν και να γνωριστούν! Η ίδια εφαρμόζει όρια χρήσης των ψηφιακών συσκευών της, ενημερώνοντας τους γύρω της για το διάστημα που είναι offline. Ταυτόχρονα, έχει εφαρμόσει και μεγαλύτερα διαλείμματα, ένα εκ των οποίων διήρκησε 90 ημέρες!

 

 

  • Ed Sheeran

 

Ο τραγουδιστής Ed Sheeran αποφάσισε ότι θα κάνει το δικό του digital detox διαρκείας, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Βλέπω τον κόσμο πλέον από μια οθόνη, θα αποσυνδεθώ για να δω με τα δικά μου μάτια ό,τι χάνω τόσο καιρό!»

 

 

 

  • Madonna

 

Η Madonna παραδέχτηκε ότι αποφάσισε να μειώσει την χρήση των social media καθώς ένιωσε να απομακρύνεται από τα παιδιά της και έχασε την επαφή μαζί τους. Ταυτόχρονα, αναλύει πως τα παιδιά της ξεκίνησαν να συγκρίνονται με άλλους στα social media και ότι έβλαψε σημαντικά την αυτοπεποίθησή τους.

 

 

 

Πηγή φωτογραφιών: Wikipedia